Споразумението за въглищните централи, прието след осемчасови преговори, бележи стъпка напред

...
Споразумението за въглищните централи, прието след осемчасови преговори, бележи стъпка напред
Коментари Харесай

Рибарски обеща ПАВЕЦ Чаира да заработи до една година

Споразумението за въглищните централи, прието след осемчасови договаряния, бележи стъпка напред към решаването на главните проблеми на сектора.

Това показа в студиото на Българска национална телевизия депутатът Радослав Рибарски от ПГ на " ПП-ДБ ".

Той даде обещание, че до една година ще бъдат завършени ремонтните активност в помпено-акумулиращата Водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) " Чаира "  ще приключат и оборудването ще може да създава още веднъж електрическа енергия.

Рибарски, въпреки и насилствено призна, че страната ни към този момент внася електрическа енергия, въпреки и това да не се случва непрестанно. Той изясни, че междусистемната съгласуваност в границите на Европейски Съюз и със прилежащите страни няма по какъв начин да не бъде причина за импорт, в случай че пазарът го разрешава и има търсене на тази електрическа енергия.

" Пазарният механизъм изтласква скъпата сила, въглищните замърсявания са тези, които пречат на въглищните централи. Имаме стратегия от 12 месеца ПАВЕЦ " Чаира " да проработи, което се чака от 2 година Трябва да се в профил казусът и повредата и да проработи в българската енергийна система.

Нашата енергийна система е в застой - няма нови мощности. Енергийният баланс постанова импорт, само че това демонстрира блян към на ниска цена ток - това е свободен пазар. През зимните месеци евентуално ще изнасяме еленергия.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР